Profil użytkownika

FabułaProdukcje

Imię i nazwisko:
Poszwixxx
Lokalizacja »
Polska
Wiek:
34
Wyświetleń profilu:
86,572
Łącznie odtworzeń:
78,627
Sprzedanych beatów:
4 (0 free)
Zarejestrowany od:
2012-06-01
Ostatnio zalogowany:
2015-10-28
Link do profilu: :
Typ konta:
free (0 /10)

O mnie

Fabuła Produkcje, czyli Łukasz Poszwa aka Poszwixxx - raper, producent, reprezentant polskiej grupy hip hopowej Fabuła, powstałej pod koniec lat 90-tych. Wraz z zespołem wydał 5 płyt, w tym dwie z oficjalną dystrybucją w całym kraju, za których brzmienie i warstwę muzyczną w głównej mierze jest odpowiedzialny Dzieło Sztuki (2009) oraz Made In 2 (2011). Albumy ukazały się nakładem opolskiej wytwórni Step Records.

Pierwszy, oficjalny krążek zatytułowany „Dzieło Sztuki” został okrzyknięty przez muzyczne media w kraju „Hip-Hopowym debiutem roku 2009”. Album promowało 5 singli wyprodukowanych przez Poszwixxxa, m.in. „Proforma” z gościnnym udziałem Piha i Pyskatego oraz „Życzenie Śmierci”, na którym można usłyszeć zwrotki takich artystów jak Miodu (Jamal), Ero, Pih czy Ten Typ Mes.

Za muzyczny sukces drugiego wydawnictwa zatytułowanego „Made In 2” również odpowiada Poszwixxx, który wyprodukował 11 z 16 utworów z płyty. Album został doceniony przez słuchaczy, co pozwoliło raperom zająć 4 miejsce jako zespół w plebiscycie kultowego, szczecińskiego radia WuDoo w kategorii „Polski Wykonawca 2011”.

Na płycie „Made In 2” można usłyszeć gościnne zwrotki takich artystów jak legendarny, polski raper Peja, zespoły Hi-Fi Banda, PWRD oraz utalentowane wokalistki Ewa Prus i Chantelle Jackson.

Poszwixxx współpracował z wieloma artystami z rodzimej sceny. Jest producentem takich utworów jak „Zbrodnie z namiętności” i „Nigdy jak niewolnik, zawsze jak król” z albumu Piha „Kwiaty zła”, który osiągnął status „Platynowej Płyty”. Wyprodukował również dwa single promujące kolejny krążek białostockiego rapera pt. „Dowód rzeczowy nr.1”. „Puszka Pandory”, bo tak brzmi jeden z nich, został wybrany „Singlem Roku 2010” przez największy portal muzyczny hip-hop.pl.

Poszwixxx to także autor mixów i ścieżek dźwiękowych do choreografii tanecznych i spektakli taneczno - muzycznych dla Karoliny Garbacik i Anny Sawickiej ze „Studia Danceoffnia”.

Autor muzyki i aranżacji do Spektaklu Ruchowo - Multimedialnego pt. “Na Dnie 100 Dni”, projektu stypendialnego, nagrodzonego przez Prezydenta Miasta Białegostoku - Tadeusza Truskolaskiego.

Twórca muzyki i aranżacji do jednego z największych festiwali tanecznych w Polsce „Hip Hop Groove”, oraz opraw muzycznych do finałów MISS POLONIA 2012.

Dyskografia | PŁYTY

• FABUŁA | C.D.N. (2005)
• SUBTELNY BEZCZEL | DUET (2006)
• EDE | FAKT FAKTEM (2006)
• CIRA & NIKON MIXTAPE | 8 RANO RECORDZZ (2007)
• DESANT | ŻYWY RAP (2007 | 2008)
• CIRA & NIKON | PALI SIĘ (2008)
• PIH | KWIATY ZŁA (2008)
• SPEKTAKL TANECZNO - MUZYCZNY „INGENIUM” (2008)
• FABUŁA | DZIEŁO SZTUKI (2009)
• HIP – HOP GROOVE FESTIVAL (2009)
• SPEKTAKL RUCHOWO - MULTIMEDIALNY “NA DNIE 100 DNI”
• CHADA | PROCEDER (2009)
• VERSITY BUSTERS (2009)
• RYTM ULICY | PIŁA (2010)
• FAMAFAMILIA | B.S.T.O.K (2010)
• MISTRZOSTWA POLSKI
(Eliminacje Do Mistrzostw Europy i Świata IDO) (2010)
• HIP - HOP GROOVE FESTIVAL (2010)
• CIRA | DJ FEJM | TAŚMOCIĄG: ZAGUBIONE, ZNALEZIONE I NOWSZE (2010)
• PIH | DOWÓD RZECZOWY NR.1 (2010)
• W SERCU MIASTA | 24H (2011)
• FABUŁA | MADE IN 2 (2011)
• JOPEL & KOMAR | TO O TOBIE (2012)
• MTV | GDAŃSK DŹWIGA MUZĘ (2012)
• MISS POLONIA 2012
• MAXIM | MAXYMALNIE (2013)
• BEZCZEL | ROCK ’N’ ROLLA MIXTAPE (2013)
• BEZCZEL – A.D.H.D (2013)
• WIZJA LOKALNA (2013)
• GRYMAS – ŚWIAT SIĘ KRĘCI (2013)
• HIPOTONIA – HONOR TWOJA AMUNICJĄ (2013)
• Z.B.U.K.U – ŻE ŻYCIE MA SENS (2013)
• KROOLIK UNDERWOOD – PUNKT G (2013)
• BEZCZEL – SŁOWO HONORU (2014)
• MAXIM | BLAZE – RESZTY NIE TRZEBA (2014)
• WSCHODNI WIATR MIXTAPE VOL.1 (2014)
• HIP HOP RAPORT PROJEKT EŁK (2014)

Wygrane bitwy : 24 (80%)
Przegrane bitwy : 6 (20%)
Ranking globalny : 11 / 502
Ranking miesięczny : 0 / 5

Komentarze

brak

Polecana bitwa


/public/files/mp3/tags/1532924105b5526ca3360412fc3deb627a6537220a.mp364085
Tytuł: Lojalność
Autor: ikigaibeatz
Zaloguj się aby oddać głos
VS
Freestyle
/public/files/mp3/tags/1427294530bcf74d55c1e34e0ffe20b039e07bcfb9.mp347924
Tytuł: Sentymentalny
Autor: grubykocur
Zaloguj się aby oddać głos
Zobacz wszystkie aktywne


Polecani producenci

Statystyki

Użytkowników : 8,579
Online : 2
Pobrano za free : 48,558
Kont płatnych : 18
Stoczono walk : 1,798
Materiałów video : 301
Wszystkich aktualności : 1,647
Wszystkich beat'ów : 14,882
Ukrytych : 6,993
Beat'ów za free : 976
Sprzedanych : 4,830
Walk oczekujących : 0
Oczekujących na dodanie : 205
Ilość patronowanych informacji : 1,297
Odsłon strony : 31,857,473
Łącznie odtworzeń : 7,818,895
Suma punktów : 7,430,461
Producenci zarobili : 267,608 PLN
Oddano głosów : 11,997
Wyświetleń video : 4,691,951
Ilość wyświetleń aktualności : 835,069